De uitgebreide mogelijkheden

6 verschillende bereidingstechnieken, en dat op 1 Kamado-VenDyk!
Loading...
Meer over grillen
Loading...
Meer over schroeien
Loading...
Meer over bakken
Loading...
Meer over slow cooking
Loading...
Meer over roosteren
Loading...
Meer over roken

Wat is een Kamado?

EEN VAN ORIGINE UIT JAPAN GEÏNTRODUCEERDE BARBECUE
Grillen

Grillen is de aangewezen techniek voor snelle, heerlijke en constante resultaten. Houtskool van goede kwaliteit geeft een gelijkmatig brandend vuur en een ongeëvenaarde smaak bij alles wat je grilt, van hamburgers en varkensschouders tot asperges en maïskolven. Download hieronder een eenvoudig grill-recept om mee te beginnen en vergroot uw barbecue-skills!

Download grill-recept
Schroeien

Schroeien bij hoge temperatuur zorgt voor de fantastische kleur en smaak waaraan je denkt wanneer je trek hebt in een sappige biefstuk of gegrilde kalfsoesters. Timing is cruciaal bij deze techniek. Geef de Kamado BBQ VenDyk voldoende tijd om de juiste temperatuur te bereiken. Is hij eenmaal op temperatuur, dan duurt het niet lang voor het vlees een lekker bruin korstje heeft.

Download schroei-recept
Bakken

In een handomdraai maak je van de Kamado BBQ VenDyk een houtskooloven. De keramische wanden houden de hitte vast en de ronde vorm zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie: de perfecte omstandigheden om iets te bakken. In de Kamado kun je alles bakken wat je binnen in de oven bakt, van houtovenpizza’s tot vruchtencrumbles en knapperig vers brood.

Download bak-recept
Slow cooking

Wil je een hele kip of gebraad grillen? Pulled pork bereiden, of misschien wel van die overheerlijke spare-ribs met van die lekkere BBQ-saus? Dan ga je aan de slag met indirect grillen of slowcooken. Dit doe je op temperaturen van 80 tot maximaal 100 graden. Indirect grillen doe je niet even, daar neem je uren de tijd voor. De uitkomst is een heerlijk stuk mals vlees of vis.

Download sloow-cooking-recept
Roosteren

Van binnen sappig en mals, van buiten knapperig en vol smaak – dat is de essentie van roosteren. Deze techniek is met name heel geschikt voor grotere stukken vlees, zoals een hele kip of lendenstuk, maar ook voor groente. Bij een middelhoge temperatuur (150-230 °C) worden de gerechten zachtjes gegaard en doordrongen van een heerlijk houtvuuraroma. Bovendien krijgen ze een lekker knapperig korstje.

Download rooster-recept
Roken

Roken is ‘low & slow cooking’ op zijn best. Door de unieke vorm en constructie van de Kamado BBQ VenDyk blijven alle sappen bewaard, terwijl het vlees langzaam gaart en een intense, rokerige smaak krijgt. Natuurlijk is roken geschikt voor meer dan alleen vlees. Alles van vis tot noten en groentes kun je verrijken met het complexe aroma van houtrook.

Download rook-recept
Meer informatie of bestellen? Mail ons!

Interesse?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN BROCHURE AAN